Langres AOC

De Langres is een gewassenkorst kaas van koemelk uit de plaats met dezelfde naam (Langres).
De kaas is duidelijk familie van de époisses, de maroilles en de munster

De Langres is een gewassenkorst kaas van koemelk uit de plaats met dezelfde naam (Langres).
De kaas is duidelijk familie van de époisses, de maroilles en de munster

De langres is een gewassenkorstkaas gemaakt van volle koemelk. De kaas heeft een gladde, vochtige, wat kleverige korst, een romige, gladde kaasmassa, een sterke smaak en een penetrante geur. De kaas smaakt sterk, maar niet zo sterk als de époisses. 

De kaas rijpt na het kaasmaken in vochtige kelders.  Doordat de kaas gedurende de rijping niet gekeerd wordt, ontstaat een ingezakte binnenkant, met opstaande randen. De ingezakte bovenkant, de “fontaine” kan worden gevuld met Marc de Bourgogne, port of een lekkere cognac die er even in moet trekken voordat de kaas gegeten kan worden.

Delicatessen